Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avís Porta a Porta

Incidents de la fauna amb els cubells de la recollida PaP

DIVENDRES 20 AGOST 2021

 

Darrerament s’han produït alguns incidents amb els cubells d’escombraries, sobretot en els de l’orgànica, en diversos indrets del Pi de Sant Just, principalment la part que llinda amb Clariana de Cardener.

Aquest incidents venen provocats per algun animal que remena els cubells i en ocasions aconsegueix obrir-los per poder menjar part de les deixalles orgàniques.

 

Des de l’Ajuntament ens hem posat en contacte amb els Agents Rurals per tal de trobar solucions al respecte, i aquests consideren que primer cal fer un seguiment amb càmeres autònomes per tal d’esbrinar de quin animal es tracta, tot i que amb molta seguretat, creiem que es tracta de la guineu, tal com s’ha pogut constatar amb filmacions realitzades pels propis veïns.

 

Així, un cop es comprovi aquest extrem pels Agents Rurals, procedirien a col·locar una caixa trampa per atrapar-la i poder-la traslladar a un altre indret de la comarca més idoni i poder així evitar aquests incidents.

 

Amb tot, volem aprofitar per recordar-vos que per tal d’evitar incidents d’aquest tipus, els cubells tenen una posició de l’ansa que bloqueja la tapa d’obertura. Per altra banda, es pot optar per posar un sistema de ganxo per aixecar el cubell, o posar-lo a sobre la tanca, fixar-lo a la tanca amb cinta de goma o amb ganxos als extrems, etc.

 

Estem envoltats de natura i els animals de l’entorn busquen obtenir menjar de forma fàcils. Per aquest motiu, sol·licitem la vostra col·laboració per tal que aquests no agafin aquest mal costum i deixin així de freqüentar els espais urbans.