Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

BAN - Sobre les fogueres i el llançament de coets, focs, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc

DIVENDRES 17 JUNY 2022

Com cada any us recordem el perill que comporta la utilització de pirotècnia al nostre municipi, en especial, durant la revetlla de Sant Joan.

 

Estem envoltats de boscos i camps de cereal que encara no s’han segat. Aquest any amb els episodis de secada i les altes temperatures que estem patint, fan que el terreny sigui un sistema molt fràgil i qualsevol ignició per petita que sigui pot iniciar un incendi que es pot propagar a gran velocitat. Per això, és imprescindibles incrementar la vigilància i les condicions de seguretat de les fogueres i el llançament de coets, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.

 

Aquesta Alcaldia, per a la seguretat dels veïns, d’acord amb els articles 15 i 16 del Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals, pel fet que ens trobem en un municipi amb masies i nuclis de població situats a menys de 500 metres de terreny forestal, disposa les següents mesures que s’estendran durant tot el període d’estiu:

 

  • Resta prohibida l’encesa de fogueres
  • Resta prohibit el llançament de coets, engegar globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc

No obstant les prohibicions anteriors, es podrà sol·licitar autorització al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACAAR) de la Generalitat de Catalunya.

Així ho faig públic per a general coneixement i compliment.

    Fitxers adjunts

    Document Actions