Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reinici de les activitats del curs 2023-2024 al municipi

DIMARTS 12 SETEMBRE 2023

S’acosta la tardor i com cada any ens agradaria iniciar les activitats al municipi. 

Per una banda, tenim les activitats que es fan setmanalment durant tot el curs, aquest són el Ioga dolç i el Ioga familiar.

A més a més, l’ajuntament cedeix espais per a la realització d’altres activitats les quals també us podeu adherir, entre elles hi ha: patchwork, bodypump, català i el club de lectura. 

Una novetat que podeu trobar és el punt d’intercanvi de llibres localitzat al local social de  la plaça l’olivera. És un punt de recollida de llibres en què totes les persones que vulguin poden deixar els llibres que ja han llegit i agafar d'altres que han deixat altres veïns o veïnes. És un intercanvi gratuït. Es tracta d'agafar un llibre i deixar-ne un altre al seu lloc. L’únic que es demana és fer un ús responsable i seguir les regles que trobareu en el mateix punt. L’objectiu d’aquest punt d’intercanvi és promoure la lectura, les interrelacions veïnals i la sostenibilitat donant una segona vida als llibres. 

Com heu pogut veure hem enviat una enquesta per saber els vostres gustos i interessos, aquesta també podeu trobar-la a la pàgina web de l’ajuntament.  L’únic fi d’aquesta és poder adaptar-nos a les vostres necessitats i programar activitats del vostre interès. Per tant, us animem a participar-hi! Ens agradaria, també, que si teniu algun suggeriment, idea o proposta  ens la  féssiu arribar. 

Per últim, animar-vos també a enviar històries i/o anècdotes de la nostra gent gran, poden ser històries que hagis viscut o històries que t’explicaven els teus éssers estimats i que per algun motiu o altre recordes amb estima o sentiment. La llargada màxima és d’unes 300 paraules aproximadament, i la data límit el 29 de setembre. Això servirà per poder fer un llibret amb un recull de vivències i records de la nostra gent gran del municipi. Cal recordar que es poden enviar a l’ajuntament presencialment o telemàticament. En cas que alguna persona ens la volgués explicar i que l’escriguéssim nosaltres, us podeu posar en contacte amb l’ajuntament i/o enviar-ho per missatge de veu al WhatsApp de l’ajuntament. 

 

LES ACTIVITATS: 

IOGA DOLÇ (HATHA IOGA)

Parar, respirar, relaxar-se. Connectar amb un mateix... Desfer-se del ritme del dia o omplir-te per transitar-lo. Això és el que significa el hatha ioga. Una pràctica ideal per aquells que vulgueu assolir un estat de calma, concentració i evolució treballant a partir del cos.

Treballem el cos a través de la pràctica i els seus moviments suaus estimulant les articulacions, equilibrant sistemes, enfortim ossos i musculatura.

El Hatha ioga no requereix nivell físic ni experiència prèvia i s’adaptarà al teu nivell, i et proporcionarà evolució en tots els teus camps.

 

A càrrec d’Olga González Pacheco.

Els dilluns matí d’11.30h a 12.30 h.

A partir del 12 de setembre

Preu: 7 euros mensuals

 

IOGA EN FAMÍLIA

Defineix la pràctica de ioga en família com compartir un espai de connexió i aprenentatge amb el teu fill des de la mirada del nen, d’una manera divertida amable i afectiva, creant un ambient positiu i motivador.

Durant el curs treballarem la respiració, el cos, la ment, aprendre’m mantres, beneficis de les asanes i jocs mindfulness entre altres.

 

A càrrec d’Olga González Pacheco.

Els dimecres tarda de 18.00 h a 19.00 h.

A partir del 4 d’octubre.

Preu: 7 euros mensuals per família.

 

PATCHWORK

El patchwork és la tècnica que uneix diferents retalls de roba, per acabar creant una peça.

És una activitat creativa i divertida feta amb fil i agulla.

 

A càrrec de Teresa Marmi.

Els dilluns a la tarda de 16.00 h a 18.00 h

A partir del 3 d’octubre

 

CLUB DE LECTURA

Els membres del club de lectura es troben un cop al mes, sol ser el segon dimecres. En aquestes reunions es parla sobre un llibre que prèviament s’ha escollit entre tots. Es convida a tothom a qui li agradi llegir i compartir les lectures a participar-hi.

Contacte: Dolors Travesset 

 

CATALÀ

Per tal de millorar la parla quotidiana i l’expressió formal escrita de la llengua catalana, es treballaran diversos exercicis gramaticals i textos breus.

S’empraran fotocòpies i recursos digitals.

A càrrec de:  Eugeni Barniol

Els dimecres o dijous d’ 11:00 a 12:00h.

A partir de l’octubre. ( es realitzarà el dia que hi hagi més gent apuntada).

 

BODY PUMP

Es tracta d’una classe de tonificació muscular aeròbica sense impacte, on s’enforteix el sistema cardiovascular i la musculatura de tot els cos. Es treballarà tots els grups musculars amb una barra i dos mancornes al ritme de la música.

A càrrec de: Sabi Parcerissa

Els dilluns i dimecres a la tarda de 19.30 h a 20.30 h

A partir del 13 de setembre

 

 

  • Aquests tallers es realitzaran si hi ha un mínim de 5 persones inscrites i un màxim de 10.
  • Prioritat als empadronats al municipi

 

 

La inscripció s’ha de fer al mateix Ajuntament, a través del telèfon 973 48 09 61 o a ajuntament@olius.cat.

Per tal de poder iniciar les activitats cal haver fet la inscripció abans del 22 de setembre.

 

Regidoria de cultura i festes

Laura Closa Valero